Staram się uruchomić fantazję. Moje dzieci często kiedyś mówiły, że najlepiej gotuję gdy w lodówce są prześwity.
Dzisiaj niezupełnie widać było żarówkę ale pofantazjowałam sobie.
A więc zrobiłam twarożek z rukolą i szczypiorkiem .
Składniki:
Twaróg półtłusty
jogurt typu greckiego
garść rukoli
szczypior
2 ząbki czosnku
Kilka plasterków ogórka
2 rzodkiewki
Uprażone pestki z dyni
Sposób przyrządzenia:
Twarożek rozgnieść widelcem , dodać jogurt, posolić.
Rukolę i szczypior drobno pokroić, dodać do twarożku.
Dodać do smaku soli i świeżo zmielonego naturalnego pieprzu.
Ząbki czosnku przegnieść przez praskę , dodać do masy twarożkowej. Dokładnie wymieszać
Na talerzyk wyłożyć rukolę, na nią położyć twarożek i udekorować plasterkami ogórka i rzodkiewki.
Posypać pestkami dyni.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz