wtorek, 19 marca 2013

Wielkanocny klops drobiowy z jajkami.


Składniki

Duży tłusty kurczak. Jeśli mamy duża kurę to jeszcze lepiej. 
Pęczek natki pietruszki 
Ugotowane na twardo jajka . Ilość zależy od wielkości kurczaka.
1 jajko 
Sól, pieprz


Sposób przyrządzenia

Zdejmujemy skórę z kurczaka lub kury. 
Mięso oddzielamy od kości i mielimy.
Do zmielonego mięsa dodajemy posiekaną natkę pietruszki sól, pieprz , jajko.
Dokładnie wyrabiamy .
Skórę rozkładamy na stole na nią wykładamy mięso a na mięso jajka. Zwijamy wszystko tak aby skóra pokryła mięso i jajka. 
Jeżeli jest to kura, to możemy zszyć, bo kura ma twardą skórę. 
Jeżeli jest to kurczak, to wiążemy roladę nicią kuchenną. 
Wkładamy do brytfanny i pieczemy aż nabierze złototobrązowego koloru.
Wyjmujemy ostudzoną roladę z brytfanny i chłodzimy w lodówce. 

Na stół podajemy pokrojoną w grube plastry. 

Smacznego!!!
Zgłoś ten przepis

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz