Od czasu do czasu w przerwach śledzę moje ulubione portale. I na jednym z nich moja AlusiaSz zapodała świetny deser. I tu skończyło się świętowanie moje. Pobiegłam do kuchni i stworzyłam "takie małe co nieco".
Składniki:
1 opakowanie galaretki
1 opakowanie budyniu śmietankowego.
1 kartonik 200ml smietanki 30%
9 delicji szampańskich
2 łyżki kakao Puchatek
Troszkę wiórków kokosowych.
Sposób przyrządzenia"
Rozpuścić galaretke i przelać po troszkę do pucharków i pozostawić do stężenia.
Ugotować budyń i ostudzić. Ja już nie mogłam doczekać się aż galaretka stężeje i dodałam po trzy łyżki gęstego ostudzonego budyniu do pucharków.
Na budyń położyć po 3 delicje
Ubić smietankę i do niej dodać kakao.
Szprycą wyłożyć na delicje.
Posypać wiórkami kokosowymi.
I gotowe.
Smacznego !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz